Info om Hyrdehund.dk:

 

 

Får

 

 

Hund

 

 

Fårekursus

 

 

Hyrdehundetræning

 

 

Hundekursus

 

 

Hvem er vi...

Hvem er vi og hvordan kontaktes vi »

 

Mit navn er Jeanette Johnsen, og jeg er uddannet agronom med speciale i dyrevelfærd og adfærd - klik her for at se mit eksamensbevis og klik her for at se hvilke kurser, jeg har sammensat mit uddannelse af.

I 10 år har jeg arbejdet med får og fårehunde som professionel hyrde og fåreavler, og jeg har arbejdet som freelance fårekonsulent i de sidste 8 år.

Jeg har organiseret og undervist på AMU-kurser i fårehold og brugen af hyrdehunde (ikke konkurrencetræning men brugen af hunde til håndtering af får).

Der er mange krav til hyrdens forståelse af både hund og fårenes adfærd, når man arbejder med hyrdehunde i fåreholdet. Det er nødvendigt at læse fårene, så man kan forudsige deres reaktioner og aflæse deres velfærdsniveau. Det er lige så vigtigt at vide, hvornår hunden skal anspores eller dæmpes. 

Arbejdet med får og hunde kræver et godt overblik, et godt kendskab til fårene og hundene, og god ledelse af hunden. Kort sagt er det hyrdens opgave er at være beskytter for fårene og flokleder for hunden.

Selv bor jeg med 10 hunde (8 Border Collies, 1 Border Collie / Kelpie og en Gravhund). Vi giver gerne en hjælpende pote med i andre besætninger til håndtering af får og lam. Derudover giver vi "Starthjælp til Fårehyrder" gennem eneundervisning og kurser.

Det sparer mange timers opslidende arbejde at inddrive en fåreflok ved hjælp af hyrdehunde. Vi hjælper andre fårebesætninger i læmningsperioden, og har igennm årene har vi taget imod mange tusinde lam. Vi tager hunde i træning, hvor de grundtrænes eller bliver korrigeret for tidligere indlærte fejl.

Har De

- får der skal indfanges eller drives sammen;

- får der skal gøres hundevante;

- en hyrdehund der skal trænes;

- eller andre ting vi kan være behjælpelige med

Så kontakt Jeanette Johnsen.

mobil. 31 66 89 10

e-mail: jj@hyrdehund.dk


 

 

 

Aktuelt »

 

Hyrdelejr i Norge sommeren 2013

 

 

 

 

 

hyrdehund.dk © 2011 • Privacy Policy • Terms Of Use